Hírek

Elindult egy új mérés Ománban

Egy felszíni detektorrendszert sikeresen telepítettünk a Nagyenergiás Geofizika Kutatócsoport által 2024 februárban óceáni ofiolit rétegek megfigyelésére. A mérések fontos adatokat szolgáltathatnak a 'Moho' átmeneti zóna geológiai természetének megértéséhez.

Bővebben...

Innovációs tréning

Egy napos innovációs tréninget tartottunk a HUN-REN Wigner Fizikai Kutatóközpontban, 2023 december 1-én.

Bővebben...

Elkészült a Budavári Palota felmérési jelentés

A Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ számára felmértük a Budavári Palota `A´ épületének környékét az építkezések alapjának statikai ellenőrzéséhez.

Bővebben...

Elindult az Mts-51 detektor Görögországban

A Mine.Io uniós pályázat keretein belül elindítottunk egy hosszútávú mérést müonfluxus-monitorozás céljából Lavrionban.

Bővebben...

Új publikáció a 'Geophysical Journal International' folyóiratban

A neves folyóiratban 2023 október 31-én jelentettük meg új eredményeinket, melyben bemutatunk egy müográfiára adaptált tomográfiás algoritmus matematikai alapjait és alkalmazását földalatti repedezett zónák feltérképezésére. A módszert a budapesti Hármashatárhegy keleti lejtőjében található Királylaki Táróban validáltuk fúrásokkal.

Bővebben...

Új publikáció az 'iScience' folyóiratban

Először sikerült törmelékgátak minőségének monitorozására müográfiával, amely fontos információkat szolgáltathat a szerkezeti állapotfigyelésekhez. Az eredmények a magasan jegyzett iScience folyóiratban jelentek meg 2023 szeptember 22-én.

Bővebben...

Elkészült az MTL-5 detektor, telepítés Lengyelországban

A Geo-Log Kft-vel együttműködve kifejlesztettünk egy speciális (víz/pára, korrózió, mechanika, elektromágneses zaj ellen) védelmet nyújtó burkolatot az új 'MTL-5' nevű detektorunk számára, és a rendszert értékesítettük a finn partnercégünk, a Muon Solutions Oy számára.

Bővebben...

Mine.Io Európai Uniós pályázatot nyertünk

Elnyertük a Mine.io nevű, a jövőbemutató és fenntartható bányászati technológiákat kutató Horizont Europe projektet müográfiai fejlesztésre 230 ezer € forrással.

Bővebben...

Új publikáció a 'Geophysical Research Letters' folyóiratban

Magas tudományos impakttal rendelkező folyóiratban jelent meg cikkünk 2023 január 09-én, melyben a vulkáni kürtő müográf leképezésével sikerült a kapcsolatot találni a kitörés gyakorisága és a talaj deformációja között.

Bővebben...

Mussomeli telepítés

A Cataniai Egyetemmel kollaborációban telepítettünk egy hibrid MWPC-szcintillátor detektorrendszert a Mussomeli kastély (Olaszország) archeológiai célú müográf átvilágítására 2022 március 1-7 között.

Bővebben...

TKP kick-off

Megtartottuk az első TKP megbeszélést, a bejegyzés mögött a rövid- és hosszútávú tervek rövid összefoglalója látható.

Bővebben...